En Sinterklaas kwam ook…

Terwijl Nederland op 5 december Sint viert, hebben wij hier vaderdag gevierd. Een belangrijke dag, want het is de verjaardag van de koning.

Inmiddels is de koning 82 jaar geworden en nog steeds zeer geliefd bij de Thaise bevolking. Zijn gezondheid is niet zo heel goed meer, dus zijn zoon, de kroonprins, is nu meestal aanwezig bij bijzondere openbare gelegenheden.
In de kerk wordt vaderdag aangegrepen om aandacht te besteden aan vaders en hun taak in de familie. Wij merkten afgelopen zondag dat het ook een gelegenheid is om vrienden en familieleden uit te nodigen naar de kerk. Zo waren er best een aantal nieuwe mensen, die over God, onze Vader, hoorden. 

Vrijdag de 4e hebben wij met kruidnoten en schuimpjes uit Nederland met de Nederlanders hier Sint gevierd! De kinderen snapten er nog niet veel van, maar met ‘oh’ en ‘ah’ en ‘dank u Sinterklaasje’ van de ouders kwam de Sintsfeer er goed in.

SANY0014 - Copy [800x600]

SANY0015 - Copy [800x600]

 

 

 

 

 

 

Vanavond hebben we in onze voortuin een hangmat ondekt en Sijmen heeft ‘em gelijk uitgeprobeerd. Terwijl hij lekker lag en we verder kletsen met onze twee buren/medestudenten, hoorden we opeens ‘boem’ en lag Sijmen op het beton. Zonder kleerscheuren, maar met veel gelach van ons 🙂 Morgen op school maar eens vragen hoe de vorige studenten de hangmat gebruikten.

SANY0026 - Copy [800x600] 

Comments
  1. 11 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.