Eerste lesweek op Redcliffe

Werd vorige week alles uitgelegd op school, afgelopen week zijn we begonnen: eerste lessen, eerste keer corvee, eerste huiswerk ingeleverd, eerste bladzijden gelezen, eerste keer gesport.

’s Morgens beginnen de lessen om 9 uur. Tot 1 uur volgen we dan 2 vakken. Wij volgen vakken als Bijbelstudie methoden, introductie Oude Testament, Verdieping in Genesis 1-11, Grieks, Theologie: God, Cross-culturale communicatie, Ontwikkeling Spiritualiteit en Moderne zendingsbewegingen, Kinderwerk. Van alles wat; bijbelse en theologische vakken, vakken gericht op zending, vakken gericht op eigen ontwikkeling. Er worden meerdere vakken tegelijkertijd gegeven, dus af en toe splitsen we ons op. Zo hopen we zoveel mogelijk op mee te krijgen; ’t is heel interessant. 

‘s Middags is voor zelfstudie, schrijven van verslagen (de meeste vakken worden zo geëxamineerd) en huiswerk. Redcliffe heeft kamers vol boeken, geweldig! Daarnaast hebben we een tutorgroep, die we wekelijks ontmoeten en waar we corvee mee doen – met elkaar de school en verblijven schoonhouden, een goede oefening in nederigheid en hulpvaardigheid. Een aantal keer per week worden sportactiviteiten georganiseerd, waar Sijmen z’n ontspanning haalt.

 

Met een dikke buik in de collegebanken gaat ook nog net. We zitten hier in van die mooie stoelen met een tafelblad eraan vast. De school is in een redelijk oud pand, wat ons weg laat dromen naar zendelingen die voor ons in de collegebanken hebben gezeten. Aan de school zit een gebouw vast, waar de singles en stellen zonder kinderen wonen. Daarnaast zijn er nog twee complexen waar families wonen, die liggen buiten de school. Naast de verschillende culturen, dus ook verschillen in familie-samenstelling – dat maakt ’t weer één grote familie, waar we mee samenleven: in de lessen, tijdens het eten, de koffie en thee, in de wandelgangen en in de tuin…een gezellige boel en na zo’n dag ook lekker om ons terug te trekken en bij te komen! 

 

 

Comments
  1. 13 jaar ago
  2. 13 jaar ago
  3. 9 jaar ago
  4. 9 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.