De beste evangelisatie-methode

Tijdens de eerste les ‘Evangelisatie en Discipelschap’ zaten we allemaal klaar om de beste methoden en nieuwe foefjes te leren om mensen over Jezus te vertellen…de les ging iets anders dan de meesten zich hadden voorgesteld.

Deze les begon niet met methoden, vaardigheden of vragen als ‘Wat zegt het woordenboek dat evangelisatie is?’. We kregen de opdracht om op een A4-tje onze weg naar God te tekenen of te beschrijven. Daarbij moesten we nadenken over wie en wat er een aandeel hebben in ons ‘geloofsverhaal’, wanneer we voor het eerst een christelijke gemeenschap ervoeren, wie ons hebben begeleid toen we bewust kozen om Jezus te volgen. Grote evenementen waar veel andere christenen zijn, maakte op iedereen wel indruk.  Maar we kwamen er eigenlijk één voor één achter dat het de levensstijl van ‘gewone’ christenen was, waardoor we naar Jezus toegetrokken werden en wat ervoeren van de liefde van God. Bijna niemand van ons was tot geloof gekomen door een goed geplande strategie. Daar zaten we dan… klaar om de nieuwste strategieën te leren.

Deze week werden we alsnog bediend met de definities. Ik werd geraakt door de levensstijl van Paulus in de eerste brief aan de Tessalonicenzen: U weet hoeveel we voor u hebben betekend toen we in uw midden waren (1:5b). Hij was in hun midden – hij leefde met hen, liet zien hoe ze Jezus na konden volgen. In het begin van dit vers staat dat hun ‘verkondiging niet alleen overtuigde door hun woorden, maar ook door de overweldigende kracht van de Heilige Geest (1:5a). Evangelisatie: vertel, leef en verwacht dat de Heilige Geest, soms door wonderen, mensen tot Jezus brengt. Als je zo in ’t leven staat, dan komen de strategieën…

Comments
  1. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.