OMF Isaankerkkamp

Deze foto staat al enige tijd klaar om op onze site te zetten. Eind vorige maand hadden we het OMF Isaankerkkamp. Christenen en bekenden uit de dorpen van de OMF Isaanzendelingen werden uitgenodigd om met elkaar een weekend door te brengen.

Het doel was vooral om elkaar te bemoedigen, maar er waren ook mensen, die nog geen christen zijn. Het thema was ‘Groeien en verder gaan’ en werd uitgewerkt door preken, workshops én ter plekke bedachte toneelstukjes.
Vanuit Manchakhirie zijn we met één ander gezin gegaan en vier buurtkinderen. Dat laatste vond ik wel een hele verantwoordelijkheid, maar God zorgt voor ons! De kinderen hebben heerlijk genoten van lekker eten, leuke mensen, lekkere bedden en een leuk terrein om op te spelen. We werden ook allemaal verfrist door het zingen met elkaar en verfrist door het soort-van-natte-sponzen-trefbal.

In het kader van het thema zag ik wat moois gebeuren. Tijdens het kinderprogramma zat ik met Ooi te praten, de moeder van het gezin uit Manchakhirie. Op dat moment was Mem, een moeder uit de kerk in Waeng Yai (waar we twee jaar gewoond hebben), de kinderen heel enthousiast liederen aan het leren. Ooi was wel onder de indruk dat ze dat durfde en de manier waarop ze dat deed. Ik dacht terug aan vier jaar geleden, toen Mem het nog lastig vond om voor een groep te staan. Toch deed ze het af en toe en kreeg steeds meer moed. Het is niet alleen maar een ontwikkeling die aan de buitenkant te zien is. Ze is de afgelopen jaren dichter naar God toe gegroeid en vertrouwt meer en meer op haar Schepper. Ooi zei een aantal dagen na het kamp, dat ze volgend jaar ook wel een aandeel in iets van het kamp wil. En wij gaan haar aanmoedigen om daar alvast mee te beginnen in de kleine gemeente in Manchakhirie.
Mooi om samen te komen als gelovigen één in Christus, in verschillende stadia van ons geloof en leven. Om daar de vruchten van te plukken en te zaaien in ons eigen leven en omgeving.

Comments
  1. 8 jaar ago
  2. 8 jaar ago
  3. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.