Buitenlanders

Een grappig voorval…
(voor de verduidelijking: Khon Kaen (Maastricht), Roi Et (Nijmegen) en Ubon (Groningen))

We liepen in de grote stad Khon Kaen (Maastricht, dus), zo’n 50 kilometer van ons huis vandaan. Opeens hoorden we iemand ‘Den’, zeggen. De Thaise naam van Daniel. We keken om, glimlachten, maar zagen geen bekende. Een vrouw lachte ons toe, maar bij ons ging geen lichtje branden. We keken elkaar aan: ‘zei er echt iemand ‘Den’? Kennen we die vrouw?’ De vrouw liep achter ons aan en onze nieuwsgierigheid en beleefdheid won het. 
‘U kent ons, of niet? Waar hebben we elkaar ontmoet?’ In Roi Et, was haar antwoord, bij het koffiewinkeltje van het bezinestation….

In Roi Et? Bij het benzinestation? En zijn naam onthouden? Een lichtje ging branden. Vorige week zijn we voor de tweede keer in Roi Et (de eerste keer was drie jaar geleden) geweest. Onderweg van Khon Kaen naar Ubon. Tijdens een bezinestop hebben we koffie gedronken en blijkbaar heeft Daniel daar een onuitwisbare indruk achtergelaten….

Comments
  1. 8 jaar ago
  2. 8 jaar ago
  3. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.