6 euro

‘Verboden dood te gaan op deze weg’ – zagen we pas op een billboard staan. Van verbazing en verward of we het wel goed gelezen hadden, maakten we bijna een ongeluk….wat dit bord dus wil voorkomen. Een paar weken later zagen we een ander billboard: niet dronken achter het stuur (leuk detail: dit billboard was gesponsord door een bekend Thais biermerk). Een grote campagne gaat door het land om het verkeer veiliger te maken.

In deze campagne is het controleren van helmen voor brommerrijders, één van de speerpunten. Sinds kort wordt in ons dorp dagelijks gecontroleerd en het werpt zijn vruchten af. Onze taalhulp komt niet meer zonder helm aanwaaien.

Komend uit een verkeersveilig land moesten we vier jaar geleden erg wennen hier. Inmiddels weten we ons aardig te redden en realiseerde ik me vandaag opeens hoe goed ik me aangepast had…alleen niet snel genoeg weer terug had aangepast.

Gisteren parkeerde ik de auto aan de overkant van de weg, waardoor hij dus eigenlijk met z’n neus de verkeerde kant op stond. Nadat ik terugkwam van het boodschappen doen, kwam een agent dit mij vertellen: dit kan niet….gelukkig geen boete.

Vandaag weer met de auto in ons dorp (ik prefereer de fiets, maar we hebben hier geen maxi-cosidrager) en ik zag een parkeerplekje, aan de overkant van de weg. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, en ik bedacht me op tijd om niet vanaf deze kant in te parkeren. Gauw bij de kruising rechtsaf en toen, ik kan het nog steeds niet geloven, stak ik de auto achterstevoren de kruising op (wel goed gekeken natuurlijk) om hem, met de neus de goede kant op, te parkeren. Dacht ik nog een fluitje te horen, omdat een agent mij hielp, helaas, dit keer ontkwam ik niet: 6 euro lichter.

En eigenlijk ben ik er wel blij mee. Zo wordt het verkeer hier een stuk veiliger, wordt mijn rijstijl weer iets om trots op te zijn en word ik tijdens ons verlof niet de weg afgehaald om mee te doen aan ‘de allerslechtste chauffeur van Nederland’.

Comments
  1. 8 jaar ago
  2. 8 jaar ago
  3. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.