Dinsdag

Na het ontbijt trek ik me terug in de werkkamer om bijbel te lezen en te bidden en daarna taalles voor te bereiden.

De afgelopen dagen lees ik door Romeinen en heb mij in de wet en de toepassing daarvan voor het leven toen én nu verdiept, maar dat is een blogstukje apart. Daarna taalstudie. Ik lees een boekje over (Boedhistische) ceremonies en hoe we daar als christenen aan kunnen deelnemen. Vandaag lees ik verder in het hoofdstuk over rituelen rond het overlijden en de crematie.

Ondertussen hoor ik Daniel door de muren heen, die door Sijmen wordt gekortwiekt. Geen feestje. Maar toch komt hij het resultaat laten zien met een ‘vin nie leuk, doe zeer’. Djai, die vandaag nog een paar uurtjes komt helpen in huis, vindt hem een stuk knapper (is dit een Nederlands woord?). Voor de haardracht van mannen geldt: hoe korter, hoe beter/knapper.

Ondertussen krijgt Sijmen een telefoontje van Esther, dat we vanmiddag een Serve Asia kandidaat kunnen ophalen bij hen. Gisteren kregen we een telefoontje met de vraag of we komende week iets van ons werk kunnen laten zien aan deze SA-kandidaat, Peter, uit Nieuw Zeeland. Aangezien we een gastenverblijf hebben en niet op reis zijn deze week, is hij van harte welkom.

Tegen tienen vertrekt Sijmen naar het gastenverblijf om daar in alle rust bijbel te lezen en te bidden en taalstudie voor te bereiden. Aankomende donderdag gaat hij op en neer naar Lopburi voor een taalcheck over drie onderwerpen die hij in de Thaise krant gevolgd heeft: Libië, de verkiezingen en de afloop van de demonstraties vorig jaar. Vandaag leest hij de krant om de woorden verder eigen te maken. Ondertussen klap ik de geleende box uit, want Benj begint zich om te rollen. Het Thaise bed waar hij tot nu toe op lag, is niet veilig meer.

 

Als Sijmen thuiskomt, tijd voor lunch en daarna begint Sijmen aan het voorbereiden van de bijbelstudie van vanavond; chronologisch bijbelonderwijs en deze avond over Daniël. Om half 2 komt Jen en gaat hij een uur aan de taalstudie. Daniel vermaakt zich ondertussen ook prima, zowel met de meegebrachte klei van Jen (nog meer kleien…) en haar brommer.

 

Daarna gaat hij met zijn zoons Peter ophalen in Waeng Yai, zo’n drie kwartier hier vandaan. Ik heb ondertussen taalstudie en daarna, onverwachts, het rijk alleen. Ik ga per ongeluk af en toe kijken hoe het met Benj is…Ik kan in alle rust mailen…

Als Peter er is, drinken we wat met elkaar en probeert Daniel uit hoe hij kan communiceren met Peter: Nederlands, Thais of gewoon auto’s naar hem toe rijden…wij leren hem ondertussen maar wat Engelse woorden en zijn benieuwd of de Engelse les op school vruchten gaat afwerpen! Sijmen duikt nog even de werkkamer in en ik zet de rijst op en bestel eten bij een restaurantje (soort van afhaal Thai). Heel lekker eten voor weinig geld.

Tijdens het eten leren we Peter verder kennen. Hij assisteert in één van de verblijven van zendingskinderen in Chiang Mai, het noorden van Thailand. De zendingskinderen gaan daar naar een internationale school en worden daarbuiten opgevangen door een echtpaar (+ staff). Op het moment is het vakantie voor de internationale school en bezoekt Peter andere OMF’ers. Isaan stond niet op het programma, maar hij had tijd en onze teamleider, die hij tegenkwam, weet die tijd dan wel in te vullen.  

Na het eten vertrekt Peter naar het gastenverblijf. Als Sijmen daarvan terugkomt, trekt hij een nette broek aan en terwijl hij gedag zegt, spreekt hij de wens uit dat hij even kan bijkomen bij Sak en Eek, voordat de bijbelstudie begint. Benj ligt al even te slapen en Daniel inmiddels ook.

Nu bidden voor Sijmen en de bijbelstudiegenoten en wat van dit soort computerwerk doen. Daarna de verhalen aanhoren van de bijbelstudie, die altijd reuze interessant zijn. Tot morgen!   

Comments
  1. 11 jaar ago
  2. 11 jaar ago
  3. 11 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.