Ik zal Jezus volgen

Nadat zus Teeng gedoopt was, zongen we ‘Al gaat er niemand anders met me mee, ik zal Jezus volgen’. Het derde couplet van het dooplied had veel overeenkomsten met haar situatie. Mede door haar stonden we twee weken eerder dan gepland bij het meer.

Ze zou binnen twee, drie dagen vertrekken naar zuid-Thailand waar haar man nieuw werk had gevonden. Hij was net ontslagen als hulp van het wijkhoofd. Door een ongelukkig misverstand tussen twee christenen en een ontevreden wijkhoofd werd de man ontslagen uit zijn functie. Daarbij werd vermeld dat hun afwezigheid bij religieuze rituelen niet op prijs werd gesteld.
Zowel zus Teeng als haar man hielpen nog mee met de voorbereidingen voor de rituelen, maar waren niet meer zelf aanwezig. Doordat de voorbereidingen de laatste keer niet goed verlopen waren, werd de man ontslagen. Daarmee raakte hij ook zijn salaris kwijt.

De snelste oplossing vonden ze bij een broer in zuid-Thailand. De man kan gelijk aan de slag als bouwvakker. Zus Teeng wilde haar man graag in zuid-Thailand helpen met opstarten. Hoelang dat zou duren, was nog onbekend. Wat ze wel wist: ik wil voor ons vertrek een kind van God worden, gedoopt worden.

En zo stonden we afgelopen dinsdag bij het meer. Samen met vier andere vrouwen, die hun leven voor de Here Jezus willen leven. God is zichtbaar aan het werk, wat bijzonder om mee te maken. Op naar de mannen; daar bidden de vrouwen nu voor!

Inmiddels is zus Teng onderweg naar zuid-Thailand en houdt ze ons op de hoogte van haar wel en wee. Zo is er ook een zus mee, die door de gesprekken in de auto over de Here God geïnteresseerd raakt. God keert alles ten goede.

Comments
  1. 7 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.