Maandag

Trippel, trippel, trippel…voel ik echt iets over mijn neus en wang lopen? Ik voel met mijn hand, maar voel niets. Even later hoor ik het naast mijn hoofd….aaahhhh, een kakkerlak in ons bed!!! Jak. Klaar wakker. Nadat Sijmen hem verwijderd heeft, is ook hij klaar wakker. Zes uur. Op onze vrije dag en nog stilte bij de gebroeders den Hartog. Al gauw worden die ook wakker en begint onze vrije dag.

Af en toe rijden we naar Khon Kaen voor een duik in het zwembad, de glijbaan, vaccinaties of boodschappen, maar vandaag zijn we thuis. We vinden het heerlijk om op onze vrije dag alles rustig aan te doen en in en rond ons huis te zijn. Na het ontbijt nog lekker even kletsen en koffie drinken (sinds kort uit Nederlands apparaat met Thaise koffie). Tijdens het ontbijt wordt onze beerput geleegd (de wagen staat naast de ontbijttafel te ronken), die sinds zondagmiddag vol is. Altijd goed om buren te hebben; daar kunnen we naar de wc. Als Daniel klaar is met eten, ‘leest’ hij bijbelverhalen. Sinds kort is favoriet de Bijbelse variant op ‘Waar is Willy?’. In deze versie Waar is Mike, maar wij hebben er Harry van gemaakt…

Vandaag wil Daniel veel kleien, wat waarschijnlijk geïnspireerd is door de kruiken die we gisteren gekleid hebben in de kerk. Ik ben niet zo’n ster in kleien en vind het ook niet echt leuk. Geef mij maar Duplo. Maar ik weet toch een soort van palmboom te creëren, die we de rest van de dag nog vele keren te zien krijgen. Sijmen legt nog een laatste hand aan Mack, repareert het dak van het kippenhok, dat door een hoosbui gaten vertoond en hakt wat boompjes om in de berm voor ons huis, zodat de weg beter begaanbaar is. Ook het aquaphoncissysteem krijgt een inspectie: nog even en we kunnen waterspinazie en rucola eten! Daniel helpt graag met dit alles!

Als de jongens ’s middags slapen, ga ik met een boek de hangmat in en doezel ook nog aangenaam weg. Sijmen onttrekt zich ook aan de zon achter de pc voor het laatste nieuws en een potje Kolonisten. Om genoeg vocht binnen te krijgen, moeten we veel drinken. Water uit de kraan kunnen we niet drinken. Afgekeken van de Thai vullen we nu een aantal keer per dag een ronde koelbox met ijs uit de vriezer. Het water wordt wekelijks gebracht in grote witte tonnen (met zo’n twintig liter water).

Aan het eind van de middag skypen we even met mijn moeder en dan is het alweer etenstijd. We proberen de jongens eerst in bed te leggen, zodat wij samen kunnen eten. Maandag is altijd een goede dag om tijd te nemen voor een uitgebreidere maaltijd. Door een misverstand of Sijmen op de hartige taart in de oven wil letten, wat hij begrijpt als of hij op Daniel wil letten, gooit bijna letterlijk roet in het eten. Maar om kwart voor 8 is het zover en kunnen we lekker samen eten. Daarna voor Sijmen een filmpje uit de plaatselijke videotheek en ik duik nog even in mijn boek. We kijken uit naar de nieuwe Cars-film, dan kunnen we weer eens samen een film kijken! We gaan ontspannen de nieuwe week in.

Comments
  1. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.