Simpelweg het verhaal II

Dat Bijbelverhaal van afgelopen zondag, hè, dat zien we gewoon voor onze ogen gebeuren!’. Ik ben benieuwd waar dit heen gaat. We hadden namelijk het verhaal van de toren van Babel behandeld.

Hadden ze God vanuit de hemel naar beneden zien komen? Was er een bouwproject niet afgemaakt? Trokken mensen weg uit het dorp vanwege taalbarrières? Nee, dat was het niet.
Maar er werd inderdaad iets gebouwd. Een nieuwe tempel op het tempelterrein in het dorp. Gebouwen op het tempelterrein worden bekostigd door de dorpsbewoners zelf. En degenen die veel geld inleggen, worden beloond met hun naam op de tempelmuur. En daar kwam de vergelijking…mensen wilden en willen een goede naam voor zichzelf maken, zodat ze nog lang herinnerd zullen worden.
Helaas loopt ook dit verhaal niet goed af voor menig gezin. Ook hier komt verwarring, onrust en afgunst. De dorpelingen zijn verdeeld in verschillende kampen, omdat gezinnen toch weer een extra bijdrage geven voor de bouw van de tempel en daarmee de gulste gevers worden. Waarop een ander gezin ook weer een extra bijdrage levert en de voorlopige nummer 1 wordt. En zo komt menig gezin in een lastig pakket en gaat de onderlinge strijd nog even door voor een goede naam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.