Bukken en plukken

Een ware doop, zo voelde afgelopen tijd in ieder geval. Afgelopen jaren hebben we al heel wat culturele hapjes te verstouwen gekregen, maar afgelopen weken werden hier nog wat smaakversterkers aan toegevoegd.

Afgelopen week is Annelies meegevraagd voor een ritje naar het ‘bamboebos’, een paar kilometer verder op. Hier zijn de zoete bamboescheuten te vinden. Lekkerder dan de bittere bamboescheuten die we de dag daarvoor vlakbij hadden geplukt. Zoiets als zoete drop en zoute drop of aardbeien die van smaak verschillen…

  

Het regenseizoen is namelijk de bamboescheutentijd. Een waar feest voor de bamboescheutenliefhebber. Wat je er mee doet? Nou, je kookt ze en eet ze op, maakt er curry van of roerbakt ze met oestersaus.

 

Trots als we waren namen we als aardigheidje een zak zelfgeplukte en gekookte bamboescheuten mee om aan vrienden in Waeng Yai te geven. We gingen echter weg met meer bamboescheuten dan we hadden meegenomen, zij waren ook al op pad geweest :-).

Bamboescheuten zijn niet het meest bijzondere eten. Vorige week nog een andere ware delicatesse op. Moederkoek schijnt een mals stukje vlees van de koe te zijn en omdat dit alleen maar te krijgen is na de geboorte van een kalf, ook een waar feest om te eten. Met wat kruiden en gekookt bloed wordt het gerecht op smaak gebracht en gegeten met kleefrijst. Het went na een paar keer eten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.