Lokale strategie

Op dit moment gaat Sijmen wekelijks naar het dorpje Noong Pen. Daar heeft hij Oom Jongjoet ontmoet, die Sijmen graag verder wil helpen met het ‘zoeken naar leden’. Alhoewel we niet zeker weten hoe groot zijn interesse in God is, leert Sijmen van deze man strategisch te werken.

Eén van de strategieën binnen het OMF Isaanteam is om de familie- en vriendenlijnen van christenen te volgen om meer mensen over het evangelie te vertellen.  Het getuigenis van een bekende heeft meer impact dan een onbekende. Oom Jongjoet kent OMF en onze strategie niet,  maar bevestigde ons dat dit inderdaad een goede (Thaise) strategie is. 
Oom Jongjoet kent veel mensen en brengt Sijmen naar verschillende dorpen om mensen te leren kennen, die hij kent. De eerste keer noemt hij een kennismaking; hij stelt Sijmen voor en als het op Sijmen’s doel komt, dan geeft hij Sijmen het woord. Als blijkt dat mensen meer willen weten, vertelt deze oom dat ze de week erna terugkomen om meer te vertellen. 
We zijn dankbaar voor dit contactpersoon en krijgen zo de mogelijkheid om veel mensen het evangelie te introduceren. We komen mensen ook zo af en toe tegen bij ons in het dorp en hopelijk herinneren ze zich de goede boodschap. En bij een aantal mensen gaat Sijmen volgende week terug.
We blijven bidden dat oom Jongjoet door de vele keren dat hij het goede nieuws van Jezus hoor,t wordt aangeraakt. Zodat hij zijn strategie niet gebruikt voor deze buitenlander, maar voor het evangelie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.