Feest

Veel feesten deze week! Vorige week hét Narai-festival en deze week de verjaardag van Annelies.

Het Narai-festival is vernoemd naar de oprichter van Lopburi, koning Narai. Een week lang is de omgeving van het paleis omgetoverd tot een mooie tuin, markt met traditioneel eten en traditionele kleding en veel optredens. Elk jaar dragen de Lopburianen tijdens deze feestweek traditionele kleding én voor dat jaar speciaal ontworpen kleding. Wij ontkwamen er ook niet aan en hebben ons gehuld in toepasselijke kleding! Hierbij een foto van ons, waarin duidelijk te zien is dat we ons zowel westers als oosters voelen, zo met twee ‘soorten’ kleding aan. Maar we geloven niet dat het schade aanricht! Daniel vond vooral de olifant in de paleistuin heel interessant.


Ook was er een optocht (een soort bloemencorso, maar dan met de nadruk op kleding), waarbij we weer onder de indruk waren van de mooie zijde en veelkleurige en veelzijdige (haha) kledingsoorten. Ook werden we weer met onze neus op de feiten gedrukt dat een multiculturele samenleving in Thailand nog in een beginnende fase is en buitenlanders bijzonder zijn. 

En vandaag mijn verjaardag. Nou ja, eigenlijk begon het gisterenavond al. Als verrassing kwamen studenten langs en had een lerares een cheesecake gemaakt! Ik ben sinds groep 8 geloof ik niet zoveel keer toegezongen, volgend jaar doet Daniel misschien ook mee….met cadeautjes, mailtjes en kaartjes uit Nederland een gezellige dag! Bedankt!

 

Comments
  1. 14 jaar ago
  2. 14 jaar ago
  3. 14 jaar ago
  4. 14 jaar ago
  5. 14 jaar ago
  6. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.