Verschil

Het is eind van de middag, de zon gaat langzaam onder. De kinderen spelen op straat, want de zon is niet zo heet. Daar komt de 12-jarige Puen aangefietst. Ze heeft een vraag over school, voor morgen. 

De zomervakantie is hier net voorbij. Puen zit sinds het nieuwe schooljaar in de eerste klas van de middelbare school. Nu zijn er de komende twee dagen religieuze activiteiten voor de eerstejaars. ‘Wat moet ik nu doen, als ik tot God wil bidden en niet tot een andere god?’ We praten erover en besluiten dat ze haar leerkracht kan vragen om bij de activiteiten te zijn, maar niet mee hoeft te doen met het aanbiddingsgedeelte, omdat ze christen is.
Ik vind het bijzonder om te zien hoe serieus Puen God wil eren in haar leven.
Ze blijft nog even verder kletsen. Het valt me op dat ze inzicht heeft in hoe andere kinderen zich gedragen – wat opbouwend gedrag is en wat niet. En een klasgenootje wilde misschien ook wel naar de kerk komen. Zij en Puen zouden eerst toestemming vragen aan haar ouders.
Dankbaar naar God voor het geloof in Puen en biddend dat Hij haar beschermt en kracht geeft om verder verschil te maken op school.

 

Comments
  1. 4 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.