Doop

Zondag 8 december was een feestelijke dag in de kerk in Manchakhirie! Oma Roeam werd gedoopt. Met een krachtig ‘ja’ op de doopvragen heeft ze haar geloof en hoop in de Here Jezus laten horen en door haar doop laten zien.

Anderhalf jaar geleden kwam Oma Roeam voor het eerst in de kerk. Uitgenodigd door onze buurvrouw, die zelf nog geen christen is. Oma Roeam vond de sfeer in de kerk prettig en wilde er meer van weten. Toch leek ze na een aantal bijbelstudies af te haken. Daarna zijn we haar weer eens gaan opzoeken met twee Thaise gelovige vrouwen (voor de ingewijden: Moeder Lom en Zus Ten uit het dorp veertig kilometer verderop). We lazen toen het verhaal van het verloren schaap, waarbij de schaapsherder 99 schapen achter laat om nummer 100 te gaan zoeken. Moeder Lom zei toen: ‘Zus Ten is nummer 98, ik ben nummer 99, bent u nummer 100?
Vanaf toen wilde Oma Roeam weer bijbelverhalen horen en ging ze ook af en toe mee om het goede nieuws in andere dorpen te vertellen. In het begin deed ze speciaal voor deze gelegenheid haar Boeddha-beeldje om voor bescherming onderweg. Inmiddels vertrouwt ze de Here God die haar beschermt en voor haar zorgt. God maakt Zichzelf bekend en het is bijzonder om daar getuige van te zijn.

Comments
  1. 10 jaar ago
  2. 10 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.