In de ban van wat jij kan

Irussian-nesting-dolls-2_233446n een gesprek met een docent theologie uit Canada bespraken we onze werk. Hij wil graag zijn studenten op stage naar Isaan laten komen, om te proeven van het zendingswerk.

Tijdens dit gesprek verwoorde hij onze missie duidelijk. Hij zei: “jullie doen dus niet wat de mensen hier ook niet kunnen doen.” Het kwartje was gevallen. Hij moest er zelf een beetje om lachen. Het klinkt natuurlijk absurd dat wij met een enorm budget in Thailand wonen en alleen de dingen doen die de mensen om ons heen ook kunnen doen. Maar gelukkig begreep hij de clue.

We willen graag christenen zien, die Jezus volgen en weten hoe ze gemeente kunnen zijn in Thailand. Christen zijn, het volgen van de Here Jezus en gemeente-zijn kan iedereen. Er zijn geen grote projecten voor nodig, geen geraffineerde plannen. Alleen een voorbeeld, zoals Jezus het ook deed. Mensen leren bidden, Bijbellezen, verhalen vertellen, aan nieuwe mensen het evangelie uitleggen en ze leren dit door te geven aan de nieuwe christenen.

Niam is bijna drie jaar geleden gedoopt. We hebben veel tijd met haar doorgebracht en ze leidt nu een Bijbelstudiegroep in haar huis. Een jaar geleden kwam een nieuwe Christen naar de kerk, Djoem. Niam heeft Djoem onder haar hoede genomen, zoals wij dat met haar deden. Nu loopt Djoem mee met Dji. Een vrouw opzoek naar God. Djoem helpt Dji op weg. Als ze het even niet weet, belt ze Niam. Net zoals Niam advies aan ons vraagt.

Niam, Djoem en Dji samen, zijn de gemeente van Christus.

Comments
  1. 6 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.