Kracht

Ik zie het nog voor me. Ik keek uit over het rijstveld voor ons huis. Op het rijstveld stond een koe te grazen. Opeens kwam er van rechts een kleine wervelwind aangewaaid. Met heel heet weer gebeurd dat af en toe. De bomen achter de koe gingen steeds harder waaien. En toen…
werd de koe met zijn voorpoten de lucht ingeblazen! Zijn achterpoten bleven staan, maar de koe draaide 180 graden! De bomen gingen weer zachter waaien. De staart van de koe wuifde nog wat en de wind was verdwenen…Ik stond te knipperen met mijn ogen. Maar sindsdien heb ik vaker van die windhozen gezien.

Gisteren kwam deze herinnering weer boven. Zuster Niam vertelde dat er een windhoos langskwam tijdens het koeien weiden. ‘Het leek wel alsof God aanwezig was!’ En dat zei ze niet zomaar. Samen met buren was ze koeien aan het weiden. Soms lopen de boeren in hun eentje, maar af en toe zoeken ze elkaar op. Beschut onder een groepje bomen wordt er bijgepraat. Zuster Niam vertelde over de Here God, maar er werd spottend op gereageerd. Zuster Niam bleef vol vertrouwen, maar zag ook in dat ze in haar eentje was. Tot….er een windhoos langskwam. De vrouwen klampten zich aan de bomen vast om niet om te vallen. De schrik zat erin, maar de wind waaide over. Zuster Niam had het gevoel dat God haar woorden kracht bij zette.

Comments
  1. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.