Gewoonweg het Verhaal

Een kamer met twintig bedden tegen elkaar aangeschoven. Daniel, Benj en ik delen twee bedden. Een buurmeisje uit Manchakhirie ligt aan de ene kant. Aan de andere kant ligt een oudere dame met haar kleindochter. Welkom op de vrouwenslaapzaal van het Isaan kerkkamp (+ twee jongetjes). Het sliep niet eens al te beroerd.

Afgelopen weekend zijn we twee nachten weggeweest. Op kamp samen met onze OMF-Isaancollega’s, hun gemeenteleden en andere geïnteresseerden. Kletsen, sporten, eten, zingen en Bijbelstudie met andere Isaanse christenen. Iedereen vanuit Manchakhirie keek terug op een goede tijd met elkaar.

Tijdens de plenaire bijeenkomsten werd er een bijbelstudiemethode uitgelegd en gepraktiseerd: ‘Gewoonweg het Verhaal’. Bijbelstudie doen aan de hand van het vertellen en daarna navertellen van een Bijbelverhaal. Daarna observaties doen en vragen stellen bij het bijbelverhaal. Vervolgens de toepassing. Een methode die we meer hopen toe te passen, omdat blijkt dat de verhalen en toepassing heel goed blijven hangen. Na een sessie zagen we één van de volwassenen het verhaal doorvertellen aan de kinderen, die uit het kinderprogramma kwamen. Prachtig.

Comments
  1. 7 jaar ago
  2. 7 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.