… de afgelopen week

Gewoon even een update van de afgelopen week…

Sijmen ’s ochtends voor de klas om Elizabeth en Henrick les te geven…van psalmversje, tafels, spelling tot ‘meester, waarom moet ik leren klokkijken?’ Een goede vraag op het platteland, waar alles ‘sabaay, sabaay’, ‘relax, relax’ gaat. Daarnaast elke middag taalles. Sijmen leert deze module ‘The handyman’ – De Thaise Klusser. Ik ben begonnen aan de christelijke module – bidden, bijeenkomsten leiden, bijbelverhalen vertellen. Een hele kluif, maar tijdens de kerkdienst gaat er een wereld voor me open. Ik snap opeens veel meer en sta niet meer in mijn eentje op tijdens het zingen, terwijl de rest blijft zitten…grapje zo erg is het niet.

Deze week hadden we bezoek van twee meiden, die net als wij voor een kortere periode in Thailand zijn. Michelle uit Singapore hoopt het Isaanteam in januari te komen versterken. Ze zal in Waeng Yai of omgeving komen te wonen. We kennen Michelle uit onze taalstudie-tijd in Lopburi en we kunnen het goed met elkaar vinden. Een gezellige week was het dus! En de poesjes hadden er twee moeders bij.

Zaterdag zijn we weer begonnen met de Engelse Bijbelcursus voor tieners. De afgelopen weken kwamen steeds tieners vragen of we al weer zouden beginnen. We hoopten dus op een volle bak. We hebben een leuk programma met het thema ‘You’re special’. Deze week kwamen vier tieners, die inmiddels onze stamgasten zijn. Eigenlijk heel leuk zo met een klein clubje, we konden veel meer vragen stellen en met elkaar nadenken.

Zondagochtend voor de tweede keer een dienst in Waeng Yai zonder de moederkerk. Degene die de dienst opende, heette alle 800 christenen welkom….Dat gaf aan hoe speciaal we alle acht zijn! Later kwamen er nog 200 christenen bij. De preek ging over gelovigen in de bijbel, die door God geroepen worden. Mozes, Gideon, Jeremia, David. Het zijn jonge, kleine of stille mensen, die van God een taak krijgen. Die taak lijkt niet bij hen te passen, maar God roept hen. En zij overwinnen allemaal! Gods Geest en kracht werkt. En de God in de bijbel, is nu nog steeds dezelfde God, met dezelfde Geest en kracht. We kunnen de week weer in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.