Sportdag

Om 8.15 uur hadden we de eerste anderhalve kilometer van de sportdag erop zitten. Punten werden niet gescoord door snelheid, maar door samenhang en creativiteit.

We liepen in de optocht van de school van Daniel op weg naar het sportveld. Alle leerlingen waren verdeeld over vier kleuren en zo waren er vier teams. In de optocht liepen de leerlingen per team door het dorp en er werd beoordeeld welk team er het mooist uitzag…zo had team blauw de zee als thema met piraten, zwaarden en vissen, team groen had als thema kikkers en het gele team van Daniel had Isaan als thema met de daarbij behorende klederdracht.

De sportdag werd al weken voorbereid, maar niet alleen het sporten werd geoefend. Een groot deel van de voorbereidingen bestond uit het oefenen van de aanmoedigingsliederen en het oefenen van de openingsceremonie.

Na een mooie openingsceremonie en een competitie ‘welke-groep-zingt-de-aanmoedigingsliederen-het-hardst?’ begonnen de sporten. Daniel mocht meedoen met het touwtrekken en won zo waar. Nadat de teams op het podium hadden gestaan en hun certificaat in ontvangst hadden genomen, mochten ze met de burgemeester op de foto. Daarna ging het aanmoedigen van de teamgenoten verder.

Een mooie nieuwe ervaring waar niet alleen de sportprestaties belangrijk waren, maar ook het aanmoedigen en creativiteit.

   

   

   

   

 

Comments
  1. 6 jaar ago
  2. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.