Allemaal aan de taalstudie

Terwijl Sijmen en ik flink aan het studeren zijn op de Thaise taal, begint Daniel het Isaans steeds meer onder de knie te krijgen.

Zijn vriendje Ooi is zijn grootste bron, maar ook de buurvrouwen ontlokken hem graag echte Isaanse uitspraken. Sinds kort spelen Daniel en Ooi echt samen en als we ’s ochtends het hek openzetten, rennen ze van het ene huis naar het andere huis en kletsen wat af. Vooral hun telefoongesprekken zijn erg komisch: Daniel: waar ga je naartoe? Ooi: waar ga je naartoe? Ooi: wat is dit? Daniel: wat is dit? Daniel: Ik ga er vandoor. Ooi: Ik ga er vandoor…en dit dan zo’n 20 keer herhaalt.

Ondertussen leert Annelies aan een module over Thaise rituelen tijdens een crematie, trouwerij en landelijke feesten zoals het Thaise nieuwjaar en de respons daarop van Thaise christenen. Op grond waarvan doe je wel of niet mee aan een bepaald ritueel en hoe kun je tijdens een bepaalde gebeurtenis een getuige zijn van het christelijke geloof. Heel zinvol en leuk om met Thaise christenen over door te praten!

Sijmen is bezig met de module ‘Two Talks’. Hij moet twee verhalen van tien minuten schrijven en ook daadwerkelijk vertellen: een christelijk verhaal en een alledaags verhaal. Voor het alledaagse verhaal heeft hij zich laten inspireren door ‘aquaponics’. Een groentetuin aangesloten op een visvijver. Eerst zelf uitgeprobeerd en al veel uitgelegd aan buren, die nieuwsgierig waren geworden door het geknutsel van Sijmen. Aangezien veel van onze buren grote visbakken in de tuin hebben én met het droge seizoen in aankomst hopelijk voor hen ook inspirerend.

  

Foto rechts: toekomstscenario: bovenop de betonnen (vissen)bak een groententuin

Comments
  1. 12 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.