Wist je dat…

Wat gebeurtenissen van de afgelopen weken, door middel van een ‘wist je dat…’

…we allebei weer een taalmodule hebben afgerond. Voor de volgende taalmodule gaat Sijmen een Thaise film kijken en analyseren. Annelies gaat officiële en onofficiële brieven schrijven.

…tijdens ons vertrek uit Lopburi (waar we waren voor de taalcheck) onze auto niet meer wilde starten. Na 1,5 dag bleek Sijmen een knop, waarvan we het bestaan niet wisten, omgezet te hebben, waardoor de auto niet meer startte: een dievenslot. Handig om te weten….

…op zondag 17 juni Sang gedoopt gaat worden en dit heel spannend voor hem (en ons!) is. Dagelijks krijgen we een telefoontje van hem of het wel door moet gaan: Ben ik niet te zondig? Moet ik al mijn zonden voor in de kerk vertellen? Zal ik niet monnik worden? En na het wijzen op wie God is en wie hij is in Gods ogen én uitleg van de doopdienst, staat hij er weer helemaal achter.

…Sijmen elke dinsdagmiddag naar een naburig dorpje gaat samen met een Thaise evangelist, die een aantal christenen uit Khon Kaen meeneemt. In dit dorpje woont één christen en een geïnteresseerde vrouw, hopelijk trekt God meer mensen aan.

…Deze groep afgelopen week langs Sang is geweest om hem te bemoedigen in zijn keuze voor God en hem te vertellen dat een aantal van hen zich ook door deze vragen hebben heen geworsteld.

…we op vrijdagochtend weer lesgeven op de christelijke basisschool in ons dorp aan groep 3, 4 en 5.

…Annelies nu ook één keer in de week op de fiets zit, samen met Saai.

…we de komende 24 uur een team uit Khon Kaen op bezoek krijgen: 7 Amerikanen (zowel zendelingen als gasten) en 3 Thaise christenen. Zij willen graag het ruige plattelandszendingsleven beleven. Ze gaan met elkaar sporten, over de Here Jezus vertellen en literatuur uitdelen in het dorp waar Sijmen op dinsdag naartoe gaat.

…we tijdens de doopdienst van Sang ook de kerk in Manchakhirie officieel openen.

…Saai een flyer voor de kerk gaat maken, want zo zei ze ‘iedereen moet de gelegenheid krijgen om te weten dat er een kerk is in Manchakhirie’.

…Daniel ons uitlegt hoe we zijn slaapmatje van school moeten opvouwen.

…we een kaart kregen met leuke pinstergroeten uit Delfshaven: bedankt!

Comments
  1. 10 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.