Vrijdag

Naar aanleiding van onze laatste blog kunnen we jullie vertellen dat afgelopen zondag de christenen bij elkaar zijn gekomen. Dank voor jullie gebed! Nu een nieuwe uitdaging voor ons; de komende week elke dag een verslag(je).

Vanmorgen hoefde de wekker niet af te gaan; om kwart voor 6 riep Daniel ons wakker…niet al te vroeg. Sijmen probeert hem nog even verder te laten slapen, maar om kwart over 6 is hij niet meer te houden: Eten! Filmpje! Hij mag even Brum kijken, dan aankleden en ontbijten. Benj is inmiddels ook wakker en wij ook steeds meer. Tijdens het ontbijt loopt ineens ons konijn over de veranda. Hoe kan dat nu?! Gisteren heeft Sijmen nog het hok gerepareerd na eerdere ontsnappingspogingen. We rennen niet  als gekken achter het beest aan, want op de een of andere manier is hij zo mak als een lammetje en blijft meestal binnen het hek. De poezen proberen nog of hij in is voor een spelletje, maar hij hupt alweer richting het hok. Sijmen doet nog een extra reparatie.

Na het ontbijt kleedt Daniel zich nog een keer om, nu in zijn schooluniform. Sinds twee weken gaat hij twee dagen naar de peuterklas op de christelijke basisschool. Deze week zonder huilen naar binnen en volgens de juffen komt hij steeds meer los. Vandaag had hij onder andere Engelse les (!), zingen, kleuren en werd er een verhaal voorgelezen.

Sijmen heeft hem daar gebracht en is daar gelijk gebleven om tot het middaguur de groepen 3 tot en met 5 bijbelonderwijs te geven. Vandaag heeft hij het verhaal van de vrienden van Daniel in de oven verteld, uitgelegd, gezongen en een verwerking gedaan. Voor alle drie de groepen hetzelfde programma.

Vandaag was er een verkiezingsoptocht van leerlingen van de scholen in ons dorp, om de bewoners aan te moedigen om hun kiesrecht te gebruiken. De klas van Toe, de christelijke lerares, deed ook mee. Ik zou even gaan kijken om 9.00 uur als ze langs zouden komen. Rond dat tijdstip waren wel de leerlingen van de middelbare school op de been, maar dan vanwege de Nationale Scoutingdag. Ik ben maar even bij Eek, een van de christenen bij ons om de hoek, in het winkeltje gaan zitten met een ijskoffie, om te wachten op Toe. Die kwam tegen 10-en langs….Thaise tijd, ik had het kunnen weten. Ik blijf me verbazen dat alles toch in goede banen loopt. De Scouts van de middelbare school sloten netjes op tijd aan bij de leerlingen van Toe. Knap! Thuis kwamen twee buurvrouwen even kletsen en daarna kon ik mijn taalstudie voorbereiden.

Van 1 tot 3 kwam Jen langs voor taalstudie, meer details volgen de komende week. Daarna Daniel opgehaald van school, die vrolijk thuis kwam en onder wat drinken van alles en nog wat babbelde. Al snel kwamen er wat vriendjes uit de buurt spelen. Sijmen reed nog even langs Oo, ook een van de christenen, die met zijn zoontje voor onderzoek in een ziekenhuis in Bangkok was geweest. Misschien komt hij morgen langs om de bijbelstudie te doen, die hij afgelopen week gemist heeft.

Rond een uur of 6 staat de rijst met roerbakgroenten op tafel, zelf gekookt dit keer. Daarna Daniel en Benj in bad. Terwijl ik dit stukje schrijf, horen we twee kinderen buiten. Bekenden voor ons uit de buurt, die regelmatig met Daniel spelen. Mogen ze even wachten bij ons op hun moeder, die nog aan het werk is? Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Het blijkt dat vader thuis is, maar teveel gedronken heeft. Even later komt moeder langsgereden op de brommer en gaan ze richting huis. Na 10 minuten staan ze weer voor het hek, hun moeder moest nog verder werken. Na even wachten, komt een oudere zus hen ophalen….Hun moeder kennen we niet echt en we willen de moeder niet ongemakkelijk laten voelen, maar we gaan bidden en proberen meer contact te krijgen. Nu tijd voor een verfrissende douche en hopelijk een rustige nacht (Benj slaapt de afgelopen drie nachten door!).

 

Comments
  1. 13 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.