Drie dingen

‘Laten we oma Noen opzoeken, zij kwam in mijn gedachten op’. Zuster Djoem en zuster Niam zijn net terug gekomen van een kerkplantingstraining. Een training gegeven door Thaise christenen, die veel mensen tot geloof zien komen en groepen zien ontstaan. Geïnspireerd in geloof en praktische handvatten, gaan zuster Djoem en zuster Niam vandaag op pad.
Oma Noen en haar man wonen in het dorp van zuster Djoem. Ze heeft al weleens eerder van het christelijke geloof gehoord. Ook dit keer zijn onze zusters welkom.
Zuster Niam vertelt over hoe de Here Jezus haar troostte als ze dacht aan haar zoon die jaren geleden op jonge leeftijd is verongelukt. Terwijl zuster Niam aan het vertellen is, haalt oma Noen een fotoalbum onder de bamboevlonder vandaan. Juist afgelopen dagen moest ze aan haar kleinzoon denken, die ook jaren geleden is overleden. Met elkaar bekijken ze het fotoalbum en bidden ze met elkaar voor troost van de Here Jezus voor oma Noen.
Na het gebed vertelt zuster Niam dat de Here Jezus graag helpt en zichzelf bekend wil maken. Welke drie dingen zou oma Noen aan de Here Jezus willen vragen? Oma Noen kijkt zuster Niam verrast aan. Ze vertelt dat ze vannacht gedroomd heeft dat ze drie dingen mocht vragen. Niet wetend dat ze deze dingen aan de Here Jezus zou kunnen vragen.
Wauw, we danken en bidden God voor Zijn leiding, geloof en liefde voor mensen!

Comments
  1. 3 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.