Krakend lekker

De eerste week taalstudie zit er weer op. We zijn allebei aan een nieuwe module begonnen en de woorden en zinnen zijn heuse hersenkrakers.

We leren nu meer woorden in de ‘koningstaal’ – woorden voor officiële gelegenheden, woorden die de koning gebruikt en woorden die in de kerk gebruikt worden als er over God wordt gesproken. Zo zijn er dus twee woorden voor bijvoorbeeld hoofd, hand, hij/zij, hoofdstad en het verschil wordt vooral duidelijk in de lengte van het woord…in de koningstaal een aardig stuk langer! ’t Is nu een soort puzzelen om de woorden goed uit te spreken!

De module die Sijmen volgt gaat dieper in op de Thaise cultuur en ik volg een module over De Thaise samenleving en problemen daar binnen. Afgelopen week leerde ik over de verschillende koningshuizen die de afgelopen honderden jaren in Thailand hebben geregeerd. Er werd met respect en eerbied over gesproken. Ik vroeg me opeens af waar het liedje ‘de koning van Siam die had het zo koud…’ vandaan komt. Een Thaise vertaling hiervan heb ik nog niet gehoord.

Vandaag zijn we naar de botanische tuinen geweest en konden we even lekker bijkomen. Daniel proberen we te leren kleuren, hij vindt dát vooral lekker.

Comments
  1. 14 jaar ago
  2. 14 jaar ago
  3. 14 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.