Nieuwsbrief april 2014

Onze nieuwste nieuwsbrief is geschreven en is hier te lezen.

Eén van de verhalen uit de nieuwsbrief:

Opa Khoen woont alleen in een klein dorpje van ongeveer 50 huizen. Een paar maanden geleden ontmoette ik hem terwijl hij visnetten aan het repareren was.
Op het eerste gezicht een vrolijke man, maar goed luisterend naar zijn verhaal zit er heel veel achter die lach. Hij heeft bij een ongeluk zijn been verloren. Hij heeft een zoon die het smartengeld van het ongeluk heeft meegenomen en zichzelf niet meer laat zien. Een vriendin die diep in de magie zit en heeft rond gebazuind dat Opa Khoen een Phi Pop is: een man met een geest die ’s nachts erop uit gaat om dood en verderf te zaaien. Iets dat in zo’n klein dorp graag wordt gelooft.

Opa Khoen was diep onder de indruk van de liefde van Jezus. Hij geloofde vrijwel direct dat dit waar was. Hij twijfelde nog een beetje uit angst voor de gemeenschap. Als alleenstaande oudere man heeft hij regelmatig hulp nodig, zou die hulp nog komen als hij christen zou worden? Om zekerheid te krijgen zijn we met het dorpshoofd gaan praten. De dag erna is Opa Khun nog naar de tempel gegaan om te vragen wat de hoofdmonik er van vond. Beide mannen reageerden erg positief.
Thuis oefent hij nu op zijn Khen, een Isaanse panfluit, om binnenkort mee te spelen in de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.