Nieuws

Afgelopen weken de nieuwsbrief en gebedsbrief verstuurd….wat is er nog meer voor nieuws?

Inmiddels zijn de overstromingen in Isaan en Centraal Thailand afgenomen, al zitten nu veel mensen met een verloren rijstoogst of een smerig huis. Sommige dorpen staan nog steeds onder water, maar dat blijkt jaarlijks zo te zijn, omdat zij vlakbij een rivier wonen die jaarlijks overstroomt. Daar komt de overheidssteun snel op gang: zij zijn erop voorbereidt. Na deze twee regio’s is het Zuiden van Thailand nu getroffen door overstromingen, we zagen foto’s van hele steden die, tot de eerste verdieping onder water staan. Ongelofelijk en erg. We bidden voor de slachtoffers, overheid en inwoners van deze plaatsen en Gods troost en kracht.

En ondertussen zien we hier de eerste rijstoogst: met de hand of door middel van combines. Mochten de arbeiders met hun voeten in het water staan, krijgen ze meer uitbetaald. Voor ons dus over een paar maanden pas dankdag voor gewas en arbeid.

Afgelopen zondag hebben we zowel in Nong Pen als in Manchakhirie een samenkomst gehad. God is trouw en heeft aantrekkingskracht: op beide plekken was iedereen aanwezig die we verwachtten en interesse hebben getoond in ’t verleden.

Wij zijn verder weer hard aan de taalstudie, Daniel zegt alles na wat hij hoort en raken we langzaam weer gewend aan het koude seizoen. We beginnen te begrijpen waarom er winterjassen, sjaals en mutsen op markten verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.