Schapen stelen

Doordat er nauwelijks kerken zijn in Isaan, moeten sommige christenen ver reizen om een kerkdienst te bezoeken. In Waeng Yai hebben we meegemaakt dat een vrouw 25 kilometer op de brommer reed om naar de kerk te komen. Mooi zou zijn als er een kerk dichterbij is. Maar tegelijkertijd kan dan ’t probleem ontstaan, dat er scheve gezichten ontstaan, want schapen stelen, willen we niet. 

Vorige week werden we gelukkig door een dominee voorgesteld aan Saay, die zo’n 5 kilometer verderop woont. Saay is 21 jaar oud en 6 jaar christen. Ze is in de grote stad Khon Kaen, 50 kilometer, verderop tot geloof gekomen. Sinds twee jaar woont ze weer bij haar ouders op het platteland. Wekelijks naar de kerk gaan is voor haar niet mogelijk en de kleine start van een kerk in Manchakhirie is een antwoord op twee jaar bidden. 
Afgelopen zondag was ze voor het eerst bij de kleine kerkdienst in ons huis, samen met Toe, de lerares van de christelijke basisschool. Ook werden we vergezeld door drie buurmeisjes. We danken God voor Zijn hand in het leven van Saay en ons leven. Bidden jullie mee dat we elkaar opbouwen en Saay kunnen bemoedigen in haar geloof en dagelijks leven? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.