Op zondag gaan wij naar de kerk

‘Op zondag gaan wij naar de kerk.’ Maar ja, wat als er in de directe omgeving nog geen kerk is? Gelukkig is Toe een toegewijde christen en komen we sinds een paar weken elke zondagmorgen bij elkaar voor een dienstje.

Toe, is bij ons in het stadje komen wonen, omdat ze graag in haar geboortedorp in Isaan het evangelie verder wil vertellen. Op dit moment is daar nog niet veel openheid en kreeg ze de mogelijkheid om op de christelijke basisschool in Manchakhirie te komen werken. Ze is zendelinge geweest bij een stam in het Noorden van Thailand en werkt nu zo af en toe mee in ons ‘lokale teampje’. Hoewel ze een fulltime baan heeft en af en toe meewerkt, is ze voor ons enorm bemoedigend. 

En dat is wat er op dit moment op zondagochtend gebeurd. We zingen met elkaar en prijzen God, maar daarnaast heeft Toe voor ons altijd een bemoediging over ons Thai, werk of leven. Door met elkaar onze moeilijkheden en vreugde te delen, kunnen we elkaar tot steun zijn en biddend achter elkaar staan. Daarna lezen we in de Bijbel en worden zo weer bepaald bij onze afhankelijkheid van God.
Hopelijk klinken de Thaise liederen, gebeden en teksten door in de buurt en in ons hart, zodat dit kleine groepje uitgroeid tot een gemeente waarin veel mensen Gods vrede en genade prijzen en elkaar tot bemoediging zijn.

Comments
  1. 11 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.