Water

Vorige week hebben we het Thaise nieuwjaar, Songkraan, gevierd en dat is hier één groot waterfeest.

Veel mensen zitten met de hele familie aan de kant van de weg, klaar met poeder, een waterslang en bakjes water om iedere voorbijganger met water nat te gooien en met poeder vegen op ’t gezicht te geven…oorspronkelijk als een zegen, die vooral gegeven wordt als dank aan ouderen. Maar zo op straat, kregen we Happy Songkraans toegewenst. Een familiefeest, maar ook veel festiviteiten rond de tempel. Wij hebben het dit jaar al fietsend door het dorp ondervonden en voelen ons zeer gezegend, al komt dat van de Schepper van het water, het Levende water.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.