Mandjaakhierie

Waar precies de lettergrepen zijn? Man djaa khie rie. En wat is het? De precieze betekenis weten we nog niet,  maar dit is de plek waar we over twee maanden gaan wonen.

Gisteren zijn we teruggekomen uit Isaan, waar we het dorp Mandjaakhierie hebben bezocht. Marten Visser, onze teamleider, was hier al eerder geweest en hier leken goede openingen te zijn. Het past ook goed bij Sijmen zijn ervaringen als leerkracht en voor Annelies als dochter van onderwijzers…In dit dorp heeft een Thaise christen een christelijke school opgericht waar christelijke waarden en normen zijn en bijbelonderwijs wordt gegeven. De eigenaar en een aantal leerkrachten zijn enthousiast over onze komst om een gemeente te vormen in het dorp. Veel kinderen (en daarbij ouders) in de omgeving hebben het evangelie gehoord, maar ‘kunnen’ daar op dit moment niet veel mee. De kinderen die op de school zitten, zijn zo goed als allemaal Boeddhist en slechts 2 leerkrachten zijn christen. Buiten de school is er geen plek waar ze met elkaar uit de bijbel lezen en God prijzen. We zijn benieuwd wat onze komst uit zal werken en om te ontdekken of er meer christenen of geïnteresseerden wonen dan we tot nu toe denken.
Het idee is om op de school mee te helpen om het bijbelonderwijs beter vorm te geven (zo’n één dag in de week) en daarnaast contact te maken met ouders, kinderen, jongeren en mensen in het dorp om een gemeente te vormen. We hebben er zin in en bidden om Gods leiding en de Heilige Geest, die al in dit dorp en omgeving aan de slag is.

 Het donkere gedeelte op de kaart van Thailand is de provincie Khonkaen. Deze provincie is opgedeeld in 25 districten. Als je op de kaart klikt krijg je een gedetailleerde kaart te zien van alle districten en wordt nog duidelijker waar wij komen te wonen

Comments
  1. 12 jaar ago
  2. 12 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.