Khauw Laam

Dit willen we jullie niet onthouden: een typisch Isaan tussendoortje: Khauw Laam.

1. Hak een paar takken van de bamboo boom (die staan hier in overvloed).

2. Hak de takken in kleinere stukken.

3. Maak ondertussen een papje van ongekookte kleefrijst, kokosmelk en suiker en vul de stukken bamboo daarmee.

4. Sluit de bamboo tak af met bananenblad (ook in overvloed verkrijgbaar uit de natuur)

5. Zet daarna de bamboo takken een half uur dichtbij het vuur.

6. Eet smakelijk: een warme hap van zoete kleefrijst in kokosmelk geroosterd. 
Wordt vooral gegeten rond het nieuwe jaar, zeg maar in plaats van oliebollen. 
Al hoewel die het hier ook steeds beter doen!
Comments
  1. 11 jaar ago
  2. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.