Lastige mensen en moeilijke dingen

Pas las ik het verhaal van een klooster waarin één van de monniken niet zo’n ideale monnik was.

Deze monnik kwam niet op de afgesproken tijden opdagen, was chagerijnig, zorgde voor ruzies en was daardoor het mikpunt van roddels. De hoofdmonnik kon het niet langer aanzien en na een aantal waarschuwingen moest de monnik het klooster verlaten. Dat tot vreugde van de andere monniken.
Tot het hoofd van het klooster de monnik smeekte om terug te komen, zelfs tegen betalen. De andere monniken snapten er niets van. Het hoofd legde uit dat deze monnik, die af en toe voor problemen zorgde, de andere monniken geduld, vriendelijkheid en medelijden onderwees – niemand kan jullie deze lessen leren dan hij.
Welke mensen of wat we ook op ons pad tegenkomen, God kan en wil deze dingen gebruiken, zodat ons leven meer op dat van Jezus gaat lijken.

(Uit Sacred Parenting, Gary L. Thomas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.