Kinderclub

Het nieuwe jaar begon op 4 januari met een verlaat groot kinderkerstfeest van World Vision. World Vision heeft een kantoor in ons dorp en geeft via Thaise mensen steun aan armere Thaise kinderen. Eén keer per jaar organiseert World Vision een kerstfeest en dit jaar heeft de kerk van Waeng Yai het programma ingevuld.

Vanaf 9.00 uur waren zo’n 600 kinderen, van 21 basisscholen, gearriveerd op een groot veld tussen de rijstvelden. Met veel zingen, Molam (de Isaanmuziek), spelletjes en eten zijn de kinderen, maar ook ouders en grootouders vermaakt. Daartussen door hebben we het kerstspel met gemeenteleden gespeeld en heeft Marten het kerstverhaal uitgelegd. Sijmen heeft tijdens het kerstspel zijn eerste zin in het Isaan-dialect ten gehore gebracht en ik liet als Maria mijn balbuik te vroeg op het podium stuiteren. World Vision hoopt in het nieuwe jaar te gaan samenwerken met de kerk in Waeng Yai – de praktische hulp die zij bieden, combineren met het evangelie. Wordt vervolgd…

Na dit feest was de kerst echt over. Onze gewone werkzaamheden zijn weer begonnen. Dat betekent onder andere elke dinsdagmiddag kinderclub op het terrein van het gemeentehuis. Esther, Poe-pee en ik organiseren ‘t. Liedjes met gebaren doen het goed, een Bijbelverhaal, vragen daarover, spelletjes en wat drinken – geeft een gezellig uur met de kinderen en ze leren door de Bijbelverhalen heen over mensen die op God vertrouwen en dat zij ook op God kunnen vertrouwen.

          

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.