Drie dames op een bank

Een nieuwe rol aannemen binnen het kerkplantingswerk klinkt heel stoer. Vanaf nu hoeven we het werk niet meer ‘zelf te doen’, maar proberen we coachend op de achtergrond de gemeenteleden te helpen. Nu moet ik bekennen dat dit vaak mooier klinkt dan dat het in realiteit is. Die realiteit is weerbarstig en daar ben ik onderdeel van.

Afgelopen jaren hebben we heel veel werk zelf gedaan. Nieuw christenen liepen met ons mee en deden ons na. Nu we de rollen proberen te veranderen merk ik dat ik al weer heel snel in mijn ‘oude’ patroon val en de leiding weer overneem. Een heel begrijpelijke, maar onhandig mankement als ‘coach’. Gelukkig hebben we dit openhartig kunnen bespreken met een aantal gemeenteleden en krijg ik een vriendelijke glimlach te zien als ik me weer eens te enthousiast in de strijd stort.

Vanochtend was ik getuige van de inzet van Niam, Djum en Naang die vol overgave een nieuwe huisgroep proberen te starten in het dorp Chi Wang Ken. Tijdens ons verlof hebben we op verschillende plekken verteld dat we hoopten dat Niam en Djum zouden willen helpen. Niam helpt Djum om Naang te helpen getuigen te zijn in haar dorp. Vanochtend zaten ze samen op een houten bank bij een gezin thuis. Naang koos de liederen uit om te zingen, Djum deelde over de betekenis van de liederen en Niam vertelde een bijbelverhaal en leerde dit gezin bidden. En ik…

Ik zat erbij en ik keek er naar  – God @ work

Comments
  1. 5 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.