Studenten

‘Is hier een kerkdienst deze morgen?’ Een onbekende jonge vrouw stapt de kerk binnen. Als ze hoort dat er een dienst is, loopt ze weer naar buiten. Even later komt ze terug met haar moeder, die stond te wachten bij de brommer.

Tijdens de kerkdienst is er gelegenheid om te getuigen over God in ons leven. De jonge vrouw staat op. Ze vertelt dat ze op het moment in Bangkok leert en werkt. Ze is nu een lang weekend terug bij haar familie. Twee jaar geleden is ze tot geloof gekomen in Bangkok, nadat ze een ongelukkig leven had. Ze kijkt naar haar moeder: ‘Mijn moeder weet er alles van, ik leidde een onaangenaam leven’. Moeders knikt. ‘Ik had een christelijke vriendin, ik zag dat ze gelukkig was. Ze nodigde me mee naar de kerk en daar leerde ik God kennen.’ Sindsdien is haar leven bergopwaarts gegaan en dankt ze God voor de verandering die Hij teweeg heeft gebracht. Haar moeder blijft knikken.
Na de dienst hebben we gelegenheid om met hen verder te praten. De moeder is nog niet heel geïnteresseerd in het christelijke geloof, maar ze ziet absoluut de verandering in het leven van haar dochter.

Deze ontmoeting is een prachtig voorbeeld van het werk dat onze collega’s in de grote stad Mahasarakham doen. In deze stad met 80.000 studenten is ons team begonnen met studentenwerk. Afgelopen weekend was de opening van hun studentencentrum – een plek waar studenten kunnen samenkomen voor ontmoeting, groei in vaardigheden en groei in geloof. En een plek waar christelijke studenten worden begeleid om ook in hun geboorteplaatsen, in heel Isaan over Jezus te vertellen.

Student (Small)Gebed tijdens de opening van het studentencentrumStudent 3 (Small)Onze Filipijnse collega’s: het studententeam

Comments
  1. 5 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.