Bij de waterput

‘Soms komen er mensen of situaties op je pad, juist op zo’n waterput-moment’. We luisteren naar een collega-zendeling tijdens de jaarlijkse OMF-conferentie. Een collega vertelt dat soms juist op haar vrije dag of tijdens een ontspannen massage, gesprekken ontstaan met de mensen om haar heen die een nood hebben.
Ze moet daarbij denken aan het verhaal van Jezus en de Samaritaanse vrouw bij de waterput. Jezus is bij de waterput om te rusten, te drinken en te eten. Al snel raakt Hij in gesprek met een vrouw, een vrouw die de Here Jezus nodig had.

Dit getuigenis kwam op het goede moment. Terwijl we op de conferentie zijn, worden we gebeld. Een man van een gemeentelid is overleden en wordt de volgende dag al gecremeerd. We weten wat ons te doen staat. We begonnen te ontspannen bij deze waterput, maar Sijmen gaat terug naar huis om de gemeenteleden en de familie te ontmoeten. Tussen de Boeddhistische ceremonies door, is er een mogelijkheid om over de Here Jezus te getuigen.
Terwijl ik bij de waterput achterbleef met de kinderen, werd er ook voor mij gezorgd – van alle kanten werd hulp aangeboden.
We danken God dat Hij ons hart voorbereid op wat komen gaat en bevestigt in de weg die we moeten gaan. We danken voor collega’s en bidden dat we oog hebben voor de mensen om ons heen én op z’n/Zijn tijd kunnen rusten.

Comments
  1. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.