Zaaien

‘Wil je dat verhaal van die twee zussen vertellen? Dat verhaal ken ik al. Moeder Lop heeft het gisteren verteld!
Zuster Niam komt net terug van het rijstveld waar ze haar koe heeft verzorgd. Vlakbij huis maakt ze een praatje met een buurvrouw. Terwijl ze over koetjes en kalfjes praten, ziet zuster Niam een mooie link naar het Bijbelverhaal dat afgelopen zondag in de kerkdienst werd behandeld. Als ze wil beginnen, valt de buurvrouw haar in de rede: dat verhaal ken ik al, hoor! Verteld door moeder Lop, de andere christen in het dorp.
Elke zondag behandelen we in de kerk de Bijbel aan de hand van verhalen. De Bijbelverhalen worden behandeld in verhaalvorm, moeilijke woorden worden vervangen door spreektaal. En hierdoor wordt het mogelijk om het verhaal te onthouden en verder te vertellen.
Voor zuster Niam en moeder Lop is de Here Jezus niet meer weg te denken uit hun leven en daar vertellen ze over. Uit eigen ervaring, maar vooral uit de Bijbel, de verhalen uit de Bijbel.
Het dorp waar deze twee zussen wonen, kent nog maar een klein percentage christenen, maar de verhalen van Christus gaan door het dorp. Waar gezaaid wordt, zal geoogst worden!

Comments
  1. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.