Simpelweg het verhaal I

Drie gemeenteleden bestuderen het rooster van de kerkdiensten. Niet omdat ze willen weten of ze volgende week aan de beurt zijn om de zangdienst, de Bijbelstudie of het avondmaal te leiden. Ze bekijken welk Bijbelgedeelte er volgende week wordt behandeld. Dan kunnen ze het gedeelte alvast thuis een aantal keer lezen. En niet zomaar lezen.

Lezen om het vervolgens te kunnen navertellen. En het grappige is dat de oorzaak hiervan ligt in een bijbelstudiemethode in culturen waarin voor mondeling verhalen worden overgedragen – zo ook in Isaan.
We hebben er al eens eerder over verteld. De bijbelstudiemethode die ‘Simply the Story’ heet, of vertaald ‘Simpelweg het verhaal’. Door het vers-voor-vers vertellen en regelmatig herhalen van het Bijbelverhaal wordt het verhaal onthouden. Vervolgens worden er vragen gesteld om samen met de hoorders de diepere boodschap uit het verhaal te halen en een toepassing te zoeken voor het dagelijkse leven.
En de drie gemeenteleden die het rooster bekijken, willen goed beslagen ten ijs komen volgende week. Want na het twee keer aanhoren van het Bijbelverhaal wordt gevraagd om een vrijwilliger die het Bijbelverhaal nog eens naverteld. We vertellen dat het niet perfect hoeft te zijn en fouten gemaakt mogen worden, maar tegenwoordig lezen een aantal gemeenteleden het Bijbelverhaal thuis vast door!
Deze mondelinge methode helpt gemeenteleden om de bijbel zelf te gaan te lezen!

Comments
  1. 7 jaar ago
  2. 7 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.