Ken je Toe nog?

En of ik het goed begrepen had….afgelopen week belde ik Toe op.

Voor sommigen van jullie is Toe een bekende: Toe woonde 3 jaar in Manchakhiri. Naast haar werk op de christelijke basisschool was ze lid van de kleine kerk in Manchakhirie. Anderhalf jaar geleden verhuisde ze terug naar haar geboortedorp. Een verlangen dat ze al had sinds ze in Bangkok tot geloof was gekomen. Eindelijk was de grootste weerstand tegen haar geloof geweken. En daarnaast ging er een Zwitsers OMF-echtpaar vlakbij haar geboortedorp wonen. Naast een parttime baan als leerkracht werkt Toe nu ook mee met het evangeliseren.

En dat evangeliseren is hard nodig. In de omgeving van het geboortedorp van Toe wonen nauwelijks christenen en is er nog weinig kennis over en interesse in de Here Jezus. Sinds Toe in haar geboortedorp is komen wonen, ervaart ze weer tegenstand van collega’s en haar familie. Toch blijft haar trouw en inzet niet onopgemerkt en wordt ze daar ook om gewaardeerd door andere collega’s en andere familieleden.

Een maand geleden hebben we een ander OMF-gezin bezocht dat sinds korte tijd ook in de provincie van Toe is komen wonen. Toe is voor hen een grote hulp in het leiden van een kinderclub en het bemoedigen van dit echtpaar. We kunnen ons daarin goed inleven – dat was en is onze ervaring ook met Toe! We kwamen op de dag dat er kinderclub was en we zagen de kinderen met plezier mee doen (de onze inclusief).

                         
In het dorp waar dit OMF-gezin zich gevestigd heeft, woonden al twee christenen. Inmiddels is één van de mannen tot geloof gekomen. Prachtig mooi! Ook in deze provincie is God zichtbaar aan het werk.
Maar het goede nieuws dat ik afgelopen week hoorde, was dat de zus en zwager van Toe tot geloof zijn gekomen! Ze hebben hun vertrouwen op de Here God gesteld en ervaren sindsdien de vrede van de Here Jezus in hun hart. Voor Toe een gebedsverhoring en ze is dankbaar dat ze met familieleden kan delen in de vrede en vreugde die God geeft!

Comments
  1. 8 jaren ago
  2. 8 jaren ago
  3. 8 jaren ago
  4. 8 jaren ago

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.