Sapjes

Fietsend vanaf ons vakantiehuis naar het dichtstbijzijnde dorpje kwam ik het volgende tegen.

Dit is een gebouw waar zwaluwen hun nestjes in kunnen maken. Ik was er al eens eerder langsgereden een paar jaar geleden. ‘Wat een nobel idee’ dacht ik toen nog. Inmiddels weet ik beter.

Twee maanden terug viel Sijmen met zijn fiets. Een schouderoperatie was nodig en de eerste week niet zo mobiel. Van verschillende kanten werden we bemoedigd en ondersteund. Zo ook met onderstaand cadeau:


Kleine flesjes met sapjes. We wonen nu toch al 6 jaar in Thailand, maar pas dit jaar maakten we kennis met deze gezondheidsapjes. De groene flesjes bevatten kippenaftreksel. De rode flesjesje zwaluwnestjes op suikerwater. De reclames op televisie zijn er lovend over: gezond en oppeppend!

De flesjes waren al enige tijd in huis, voordat een collega ons overhaalde voor deze culinaire trip. Het kippenaftreksel smaakte naar kippensoep zonder zout. De inhoud van het rode flesje smaakte naar limonade met grassmaak. Of het enig effect op de lange of korte termijn heeft, ik heb geen idee.

Wat ik wel weet, is dat Sijmen deze vakantie weer op de surfplank stond. Twee-en-een-halve maand nadat hij een schoudoperatie heeft gehad. Waarna hij 8 weken met een mitella omliep. Toch een lange termijn effect van de zwaluwnestjessiroop? Of vooral een wonder van boven?

Comments
  1. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.