Kinderbijbels voor Thailand 2

Tijdens de 40-dagen tijd op weg naar Pasen sparen de kinderen van onze thuisgemeente voor kinderbijbels in Thailand. We zullen tijdens deze tijd regelmatig een stukje voor hen op onze site zetten. Hierbij stukje nummer twee:

Ha allemaal! Daar zijn we weer. Vandaag een stukje over het eten in Thailand. Voor de Thaise mensen ’s morgens geen boterham met kaas of hagelslag. De mensen eten hier drie keer per dag rijst. En dat vinden ze erg lekker! Kijk zo zien de rijstvelden eruit:

  

’s Middags eten de mensen en kinderen ook geen brood. Op school krijgen de leerlingen een warme maaltijd: ook rijst!

  

Bij de rijst wordt van alles gegeten zoals gebakken ei, groenten of kip. Maar soms eten de Thaise mensen gebakken kikkers of gekookte mieren. Een beetje gek, of niet?! Wij hebben het ook weleens geprobeerd en het is best te eten!

Op de foto hierboven zag je de kinderen aan tafels zitten, maar heel vaak eten de Thaise mensen op de grond. Dat vinden ze gezellig!


Dit was het weer voor deze keer! Tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.