Afscheid van de moederkerk

Vingers strekken, armen golvend bewegen, knieën elegant buigen…Afgelopen zaterdagavond mochten we er weer aan geloven: moram, Thais dansen. De reden: afscheid van de moederkerk Phon en de dochterkerk in Waeng Yai. Vanaf afgelopen zaterdag gaan we onafhankelijk van elkaar verder.

Met een bbq, molam en een zangdienst hebben we als gemeente in Waeng Yai afscheid genomen van de gemeente uit Phon. De kerk in Waeng Yai gaat proberen op eigen benen te staan.

 

Afgelopen zondag was de eerste dienst zonder mensen uit Phon. Met een stuk of 8 kinderen en 10 volwassen Thaise christenen hadden we een goede tijd. Taken worden onderling verdeeld: de gemeenteleden gaan ervoor! Sijmen en ik worden ook ingeschakeld, ondanks ons gebrekkig Thais: samen met een Thaise christen zondagsschool geven. Sijmen met Poe-pee en Annelies met Mem. Heel leuk, oefening baart vast kunst. En of we nu over het verloren schaap of de verloren moeder vertellen, maakt toch niet zo heel veel uit?

Comments
  1. 14 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.