‘Business in Mission’

‘Kettingen te koop! Pas ze gerust! 60 baht!’ Engelse les geven, oliebollen verkopen, schuldhulpverlening bieden, brownie bakken…dat hadden we weleens geprobeerd. Dat kettingen verkopen daar nog eens aan toegevoegd zou worden, had ik niet gedacht.

Op verschillende manier proberen we contacten te leggen om over de Here Jezus te vertellen. Het ideaalplaatje is toch wel dat we geïnteresseerden of christenen ontmoeten en met hen de bijbel bestuderen. Soms gebeurt dat, maar soms ook niet. Door de jaren heen dat we in Manchakhirie wonen, leren we steeds meer mensen kennen. En als je mensen beter leert kennen, zie je niet alleen nood voor het evangelie, maar ook nood om dagelijks rond te komen. Soms zien we een mogelijkheid om een steentje bij te dragen. En zo kwam het dat onze huishoudhulp werk probeerde te vinden (wij hebben nog geen hulp voor 5 dagen in de week nodig). Zonder succes. Nu heb ik vanuit Nederland een nieuwe hobby meegenomen: kettingen maken van kralen. Onze huishoudhulp zag het wel zitten om kettingen te maken en te verkopen op de wekelijkse markt. Daarnaast bood onze taalhelper aan om ze in haar kledingwinkel te verkopen. Het idee was ontstaan. Zo ben ik op het moment betrokken bij ‘Business in Mission’. Mooi om zo op een ontspannen manier toepasselijke Bijbelverhalen te vertellen tijdens gesprekken en ondertussen kettingen maken! Mooi dat onze huishoudhulp wat extra’s verdient en we blijven bidden om Gods zegen in het leven van de familie van onze huishoudhulp.

Comments
  1. 8 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.