Go, Sijmen!

Het heeft even geduurd, maar nu lijkt het erop dat Sijmen een sport heeft gevonden die bij hem past, in dit klimaat past en in het dorpsleven past.

In de dorpen, maar eigenlijk in heel Thailand, staat het sportverenigingsleven nog in de kinderschoenen. In de steden zijn wel sporthallen te vinden, maar in de dorpen nauwelijks. In Manchakhirie zien we af en toe jongens voetballen, maar niet met regelmaat. Thai boksen en aerobicen met de dames in Manchakhirie zijn ook niet echt opties (zowel willens als wetens).
Een paar weken geleden heeft Sijmen een goede fiets kunnen aanschaffen. Hij hoopt zo’n drie keer in de week ’s morgens of ‘s avonds een rondje te fietsen. Het is en blijft warm, maar met een ORS-gevulde bidon goed te doen.
Het leuke is dat Sijmen twee weken terug aangehouden werd door een eigenaar van een winkel in Manchakhirie. Hij vertelde dat hij met een groepje mannen regelmatig rondjes fietst. Sijmen staat nu ook op de lijst en de eerste 100 kilometer (verdeeld over twee dagen) met de groep zijn gefietst.

Comments
  1. 10 jaar ago
  2. 10 jaar ago
  3. 10 jaar ago
  4. 10 jaar ago
  5. 10 jaar ago
  6. 6 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.