Kerst 2010

Op zaterdagochtend rook de Thaise kip naar Nederlandse kerst. In de auto op weg naar onze collega-zendingelingen kwamen de gevulde kipgeuren bij elke hobbel ons tegemoet. Toen kwam het kerstgevoel langzaam binnen, maar eigenlijk vooral toen we met onze collega’s meerstemmig ‘Joy to the world’ and ‘O come all ye faithful’ zongen. Wat impressies van kerst 2010…

Aangezien we nog geen grote kerkelijke gemeenschap hebben, was het dit jaar een beetje zoeken naar hoe we de verschillende kerstactiviteiten een leuke invulling konden geven….op kerstavond langs bekenden gaan om kerstliedjes te zingen, is erg populair onder de Thaise christenen, maar met z’n drieën ook wat kaal. Een poppenkast leek ideaal en na een paar uurtjes knutselen, was daar een ware poppenkast mét poppen. We genoten ervan om weer eens wat met onze handen te doen en ondertussen babbelen met buren en vrienden die kwamen helpen.

Op de 24e hebben we op de kinderclub in het dorp van Saay het kerstfeest gevierd. We hadden een leuke sketch via Thaise studenten voorbereid: Niet de kerstman is ‘de ster’ van kerst, maar dat is Jezus. Toen we de kinderen vroegen of ze wisten wat de betekenis van kerst was, kon één van de jongens ’t zo oplepelen; geen kerstman kwam voorbij! De sketch hebben we toen maar laten zitten…Met het kerstverhaal in poppenkaststijl, kerstliedjes, spelletjes en cadeautjes hadden we een gezellige tijd met elkaar. 

Zaterdagavond werden wij vereerd met een bezoek van gemeenteleden uit Waeng Yai. Met schemering zongen ze voor ons huis met kaarsjes kerstliedjes. Toch nog de ‘Christmas-carolling’ dit jaar!  
Vanmorgen hadden we een rustige morgen om het kerstfeest bij ons in huis voor te bereiden. Samen met Toe, de christelijke lerares, hebben we eten klaargemaakt en lekkers gebakken. De poppenkast tevoorschijn gehaald, een kleine bijbeluitleg voorbereid en met wat buurvrouwen kerststerren gevouwen en ’t huis versierd.

 

Met Saay, Toe, buurvrouwen en kinderen, geïnteresseerden in ’t evangelie en drie christenen(!) die we afgelopen week ontmoet hebben in ons dorp  hadden we een mooi gezelschap. We voelen ons gezegend dat we Jezus komst naar de aarde konden vertellen aan bekenden en vrienden en bidden dat de liefde van de Here Jezus binnenkomt in hun hart…we hopen dat zij en jullie een gezegend kerstfeest hebben gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.