Coaching

Afgelopen week zijn we weer eens op pad geweest. Niet de rijstvelden in, maar richting de grote steden: Lopburi en Bangkok.
Allereerst konden we ons vermaken met twee taalchecks. Allebei met een ‘very good’ verder en nu ook voor mij (Sijmen) het fiat om binnenkort mijn tweede fase af te sluiten. Even voor de duidelijkheid, ook fase drie moet nog gedaan worden, dus hebben we komend jaar nog flink wat studie voor de boeg.

Na Lopburi verder richting Bangkok. Daar heb ik met 20 andere OMF’ers uit Azië een coaching training gevolgd, volgens The C.O.A.C.H. Model ™. In grote lijnen: hoe help ik iemand verder zonder suggesties, maar met ‘powerful questions’, als coach zorg je ervoor dat de haalbare oplossing/ het stappenplan uit de gecoachte zelf komt. Iets dat moelijker is dan het zo op het eerste gezicht lijkt. Ik heb nogal de neiging om iemand te helpen met praktische adviezen, dit is bij coaching uit den boze. Daarnaast zou je met een coach ‘alle’ problemen moeten kunnen bespreken, hij hoeft geen expert te zijn op het onderwerp dat de gecoachte te sprake brengt. Maar ja, welke vragen stel je als je het probleem niet begrijpt? Genoeg oefenstof dus, daarom worden we binnenkort aan een andere deelnemer van de training gekoppeld om de training praktisch voort te zetten. Met als doel minimaal 10 uur gecoacht te hebben.

Zoek je zelf nog een coach? Laat het weten. (uurtarief op aanvraag :-))

Deze training heb ik gevolgd om beter toegerust te worden voor ons werk. We willen heel graag met Thai werken, ze positief stimuleren om te groeien in geloof en / of voor te bereiden op leiderschapstaken binnen toekomstige gemeenten. Coaching is een goede mogelijkheid om Thai te stimuleren een weg te vinden binnen hun eigen cultuur en context zonder dat wij ze vertellen hoe ze hier op onze westerse manier vorm aan kunnen geven.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.