Vrede, dat is al meer dan genoeg

Naast Zus Saäad, de vrouw die vier nachten achter elkaar dezelfde droom had, is er nog een vrouw, die we door de studentenevangelisatieactie hebben leren kennen. Én aangeraakt is door de Here Jezus.

Oma Kroong Sie heeft twee keer eerder in haar leven over God gehoord. Via haar kleindochter, die op de christelijke basisschool in Manchakhirie heeft gezeten en een ander familielid. Beiden hebben tegen haar gezegd dat ze tot God moest bidden, toen ze ziek werd. Op dat moment wist ze echter niet wie die God was.

Tijdens een rondje wandelen door het dorp, kwamen twee studenten bij Oma Kroong Sie langs, die bereidt was om te luisteren naar een uitleg van het evangelie. Terwijl ze luisterde naar het verhaal van de Here Jezus, kreeg ze vrede in haar hart. Nog steeds krijgt ze vrede in haar hart, ondanks dat ze nog niet genezen is van slecht zicht en ze nog twee keer per week voor een nierdialyse naar het ziekenhuis moet. Dit is voor ons hartverwarmend, want hoezeer God genezing geeft, het is geen voorwaarde voor geloof in God. We danken God dat Hij Oma Kroong Sie vrede en troost geeft. Dat is al meer dan genoeg, zei ze.

Oma Kroong Sie komt op zondag naar de samenkomst bij ons thuis. Na de eerste zondag zei Saai, één van de christenen, ‘we moeten haar wel doordeweeks opzoeken, hoor’. Prompt deed ze dat en gewapend met Bijbel en bijbeluitleg, leert ze Oma Khroong Sie meer over het evangelie of wij nu mee gaan of niet! Wauw, zo mooi dat God dat in haar hart legt!
Terwijl we afgelopen week op bezoek waren, vertelde Oma Kroong Sie dat de dokter meedeelde dat het beter met haar gaat en ze voelt zich ook beter. We blijven bidden dat Oma Kroong Sie herstelt en hoe dan ook haar vertrouwen op God stelt, die ze steeds beter leert kennen.

Comments
  1. 11 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.