Ezechiël en Daniël

Daniel lag lekker te slapen, dus kon ik weer een keer mee een college in. Toeval bestaat niet, maar erg grappig dat het college ‘Old Testament Introduction’ vorige week dinsdag over Ezechiël en Daniël ging…of hij er iets van heeft opgestoken?

Tot vier maanden mogen (slapende, rustige :-)!) kinderen mee de collegezalen in. Daarna is er ’s morgens crèche voor kinderen tot 4 jaar. Nu ik niet fulltime studeer, kan ik wel af en toe wat colleges volgen en kijken hoe dat gaat. Het ging goed en ik vond het weer leuk om in de banken te zitten. Deze week eens kijken of het nog een keertje lukt.  

Vandaag is Daniel een maand oud en kunnen we ons al bijna niet meer voorstellen dat hij er niet was. Een tevreden baby en heerlijk om voor te zorgen, de eerste minuut om drie uur ’s nachts ietsjes minder….

Elke woensdag hebben we ‘community-group’. Met zo’n twaalf studenten komen we een uur bij elkaar voor gezelligheid, gebed, het bespreken van wat we maar willen of op ons hart hebben. We hebben al eens een wandeling gemaakt, leuke groepsspelen gespeeld en verteld over een voorwerp uit de school wat je relatie met God weergaf. Opvallend was hierbij dat op één na, alle mannen een plant uitkozen….zegt dat iets? Naar aanleiding van de kredietcrisis keken we afgelopen woensdag naar een aflevering van ’the Simpsons’. De oplossing voor de kredietcrisis in hun stad was het bouwen van een casino met als gevolg sociale wanorde. Hierna hebben we met elkaar gediscussieerd over schulden, geld, rente, gokken en wat de Bijbel daarover zegt. Interessant voor iemand die social financial planning heeft gestudeerd. Eén van de studenten komt uit een familie waar veel gegokt werd door zijn opa en ook zijn vader. Zijn moeder moest werken om geld te verdienen voor het eten. Hij wist dat gokken niet goed was, maar toen hij christen werd, zag hij dat het verkeerd was, niet van God. Super om te zien dat hij niet gokt en goed voor zijn familie zorgt; dat is een getuigenis!     

Comments
  1. 15 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.