Weer kinderclub

De afgelopen tien dagen hebben we een Nederlands stel met dochtertje van 1,5 jaar over de vloer gehad. Via het Serve Asia-programma van OMF kwamen zij zich oriënteren op het zendingswerk in Thailand. Een hele gezellige tijd, veel gekletst en dus een stuk minder achter de computer…hier weer een update.

Het leuke, onder andere, van bezoek zijn foto’s, dus gelijk maar twee plaatjes van het dienstje op zondag. 

 

Met zingen, gebed en een kinderverhaal beginnen we het dienstje. Daarna gaan de kinderen aan de slag met een verwerking en praten we met de drie of vier volwassen (2 Thai, 2 Nederlanders) verder over hoe God de afgelopen week in ons leven heeft gewerkt en/of doen we  bijbelstudie. En ja, alles in het Thai…

Op dinsdag gaat Sijmen,samen met On, de bijbelbusbestuurder, langs basisscholen in ons district om kinderbijbels uit te delen. Een stichting heeft deze bijbels gratis voor scholen beschikbaar gesteld. Onze komst is dus meer zichtbaar en we hopen zo openingen op scholen te krijgen voor eventuele kerstvieringen, één-of meerdermalig bijbelonderwijs óf geïnteresseerde leerkrachten. Tot nu toe zijn de reacties wisselend en leuk om zo meer mensen te leren kennen, die we ook weer op andere plekken tegenkomen. We bidden dat het ook daadwerkelijk vrucht gaat dragen. Hieronder de bijbelbus, hopelijk binnenkort foto’s van het uitdelen van de bijbels.

 

Elke vrijdag staan we nog steeds drie uur voor de klas en sinds vorige week mogen we af en toe een vergadering van de leerkrachten openen met iets christelijks! Sijmen doet dit tot nu toe: iets nieuws voor ons, leuk om over na te denken en daarbij proberen aan te sluiten wat de onchristelijke leerkrachten raakt (en veel gebed dat vooral de Heilige Geest hen raakt!).

Ook iets nieuws is de kinderclub in het dorp van Saay. Sinds afgelopen zaterdag zijn we daarmee begonnen mét een opkomst van zo’n 30 kinderen. Zo mooi om kinderen voor het eerst te vertellen over God en wat Hij doet! Sijmen en Daniel hopen ook af en toe mee te gaan om dan de volwassenen die rond- en langskomen aan te spreken. Saay heeft dit al eerder gedaan en dat betekent dat niet ík alleen de kar hoef te trekken, heel gaaf! 

Comments
  1. 14 jaar ago

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.